Begeleiding op maat, versterken, krachten en kwaliteiten, schatkist

Begeleiding op maat

Jouw kind is uniek. Jouw gezin is uniek. Onze begeleiding is ook uniek.

Praktijk Rheia staat voor het versterken van jullie eigen kracht en sluit daarom aan bij wat jullie bijzonder maakt. We werken allebei met verschillende methodieken; van oplossingsgerichte ouderondersteuning tot gespecialiseerde reflexintegratie. Sommige ouders weten al precies naar welke hulp ze op zoek zijn, maar het kan ook zijn dat je niet goed weet waar jullie mee geholpen zijn. In beide gevallen kun je bij ons terecht. Het begeleidingstraject wordt op maat gemaakt voor jullie gezin, zowel qua duur als qua inhoud.

Zo werkt het:

Advies

Naar aanleiding van de intake en jullie wensen geven wij advies in de vorm van een traject op maat. Daarbij maken we een keuze uit de specialismen die we hebben en geven we een indicatie van de duur van het traject.

Behandeling

Wanneer u akkoord gaat met het aanbod dat we hebben gedaan, maken we een behandelplan waarin concrete doelen zijn opgenomen.

Evaluatie

Na afloop van het afgesproken traject voeren we een evaluatiegesprek. We bespreken dan of de opgestelde doelen zijn behaald en je kunt feedback geven over het verloop van de begeleiding tot dan toe.

Vervolg of afronding

We kunnen besluiten dat de doelen behaald zijn en dat er geen verdere begeleiding nodig is. Het kan ook zijn dat er nieuwe doelen zijn ontstaan, dat de situatie veranderd is of dat de doelen om een andere reden nog niet behaald zijn. In overleg kijken we welke vervolgstappen dan nodig zijn.

Ouders van meisje F. (11 jaar) over begeleiding

- Ik heb geleerd dat wie ik ben, genoeg is. -

F. is het afgelopen jaar flink gegroeid. En misschien nog wel het belangrijkste; zowel zij als wij hebben dankzij jou nieuwe inzichten gekregen. F. is een stuk sterker geworden en klaar voor de stap naar de middelbare school. Dankjewel voor alles!

Invulling van de begeleiding

Kinderen hebben heel vaak baat bij non-verbale begeleiding, omdat ze hun gevoelens en behoeftes nog niet goed onder woorden kunnen brengen. Deze kunnen ze vaak wel uiten middels spel, tekenen en bewegen. We maken daar binnen Praktijk Rheia dan ook veel gebruik van. Hieronder zie je een korte beschrijving van een aantal werkvormen die we vaak inzetten.

Jouw kind weer lekker in zijn vel door te doen wat hij/zij leuk vindt?

Neem contact op

Naast Begeleiding op maat bieden we ook Ontwikkelingsdiagnostiek. Lees hier meer over dit aanbod.

Alle tarieven zijn per uur en inclusief 21% BTW. Individuele begeleiding van kinderen duurt 1 uur. Gezins- en oudergesprekken duren 1 tot 1,5 uur. Intake- en evaluatiegesprekken duren maximaal 1,5 uur. Op het traject zijn Algemene voorwaarden van toepassing.

Wanneer jullie bij ons komen via het Centrum voor Jeugd en Gezin worden de kosten vergoed door de gemeente. Het opstellen van de doelen gebeurt dan in samenspraak met de jeugdprofessional.

Klik hier voor meer informatie over tarieven en vergoeding.

Rheia - Logo
BPSW - Logo

© 2024 Praktijk Rheia

KVK: 86005030

Fotocredits. De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door:

  • In een Blik fotografie, Agnetha Overbeeke bij Zorgboerderij Praktijk Intzadel en Erik van Seters.
  • Voor het maken van de foto’s zijn modellen ingezet en alle foto’s zijn met toestemming geplaatst.