Voorlichting

Naast het bieden van begeleiding aan ouders en kinderen is het onze missie om meer bewustwording te creëren bij ouders en kindprofessionals over het belang van de geboortepsychologie en vroegkinderlijke ontwikkeling voor het verdere verloop van de ontwikkeling van kinderen. We willen de manier waarop naar kinderen en het gedrag dat zij laten zien wordt gekeken blijvend veranderen!

We bieden daarom masterclasses en workshops aan rondom geboortepsychologie en de analyse van kindertekeningen. Deze zijn bedoeld voor zowel ouders als professionals die met kinderen werken.

Voorlichting, workshops, masterclasses, gedrag, visie

Actueel aanbod

Op deze pagina staan de masterclasses en workshops die momenteel worden gegeven. Deze kunnen indien gewenst ook op locatie worden gegeven voor uw team of organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Masterclass Gedrag is de taal van het kind

In deze masterclass willen we je kennis laten maken met de visie en werkwijze van Praktijk Rheia. Je gaat naar huis met tips om direct thuis of in je werk in te zetten.

Kinderen uiten zich middels gedrag. Het gedrag laat zien welke (onvervulde) behoeftes een kind heeft. Deze behoeftes komen vaak voort uit de ervaringen die het kind heeft opgedaan tijdens de meest kwetsbare periode van de ontwikkeling, namelijk de zwangerschap, de geboorte en de eerste levensjaren. Wij helpen ouders om dit gedrag te vertalen en zo hun kind beter te begrijpen.

We vertellen je meer over welke invloed opgedane ervaringen kunnen hebben op hoe een kind zich op dit moment voelt en gedraagt. Tijdens de masterclass leer je op een andere manier te kijken naar het gedrag van een kind. We gaan in op de invloed van de zwangerschap en geboorte, het belang van hechting en de rol van de bewegingsontwikkeling.

De masterclass is interessant voor zowel ouders als professionals die met kinderen werken. Maximaal 10 deelnemers.

Masterclass Gedrag is de taal van jouw kind, lichaamstaal, communicatie, opvoeding

Tarieven

De genoemde prijs is per persoon en inclusief 21% BTW. Er zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

Training Wondere Wereld van Tekeningen en Workshops

Training, tekeningenanalyse, workshop, tekening interpreteren

Als ouder of professional die met kinderen werkt, wil je een kind zo goed mogelijk kunnen begrijpen. Maar kinderen kunnen (of mogen) niet altijd alles vertellen of zij kunnen niet goed onder woorden brengen wat hen bezighoudt. Naast gesproken taal bestaat er ook een beeldentaal in tekeningen. Hierin kan een kind gevoelens, emoties en gebeurtenissen uiten zonder dat dit invloed heeft op de echte wereld. Op die manier kunnen spanningen worden ontladen en dingen een plekje worden gegeven. Deze tekeningen bevatten een schat aan informatie!

Na het volgen van de training Wondere Wereld van Tekeningen ben je in staat om een tekening te analyseren en te begrijpen, waarbij je de tekening analyseert aan de hand van een concreet stappenplan. Je kijkt tijdens de analyse onder meer naar de ontwikkelingsfase waarin de tekening van een kind zich bevindt, kleurgebruik, vlakverdeling, vormen, symboliek en opvallende signalen. Tijdens de training wordt een unieke inkijk gegeven in zowel de ontwikkeling van het kind als zijn of haar innerlijke belevingswereld (onder meer emoties, gedachtes en zelfbeeld). Dit zorgt ervoor dat je begrijpt wat een kind écht nodig heeft.

Naast de training kun je ook deelnemen aan workshops waarbij theoretische kennis wordt gedeeld, maar je ook zelf aan de slag zult gaan. Tijdens de workshops leer je signalen in tekeningen te herkennen, waaruit je kunt opmaken of er iets speelt bij een kind en kunt inschatten of de inzet van hulpverlening mogelijk aangewezen is. We bieden een algemene workshop en workshops gericht op specifieke onderwerpen zoals boomtekeningen, huistekeningen, menstekeningen of gezinstekeningen, waarbij kort gezegd bijvoorbeeld een boomtekening vanalles vertelt over de levensloop van het kind en huistekeningen over de basis die het kind ervaart. De workshops kun je zonder voorkennis volgen, maar zijn ook interessant als verdieping op een specifiek onderwerp nadat je de training hebt gevolgd!

Tarieven

Alle genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief 21% BTW. Er zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

Rheia - Logo
BPSW - Logo

© 2024 Praktijk Rheia

KVK: 86005030

Fotocredits. De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door:

  • In een Blik fotografie, Agnetha Overbeeke bij Zorgboerderij Praktijk Intzadel en Erik van Seters.
  • Voor het maken van de foto’s zijn modellen ingezet en alle foto’s zijn met toestemming geplaatst.