Over ons, overleg, partners, afstemmen

Over ons

Wij zijn Yvonne en Floortje en we hebben samen Praktijk Rheia opgericht. Rheia is in de Griekse mythologie de moeder van alle goden. Een soort oermoeder dus! Nou voelen wij ons echt niet altijd oermoeders, maar geloven sterk dat het voor de ontwikkeling van een kind heel belangrijk is om een goede relatie met zijn/haar ouders te hebben. Wat ons betreft start dit al voor de zwangerschap en spelen de zwangerschap, geboorte en vroegkinderlijke ontwikkeling een grote rol in hoe een kind in de wereld staat. We noemen dit ook wel eens een blauwdruk voor gedrag. Belangrijk hierbij is dat er geen goed of fout is, er is alleen informatie en invloed. En die informatie helpt jou om jouw kind beter te begrijpen en vooral ook om hem of haar het gevoel te geven dat hij/zij geliefd is, gezien wordt en er mag zijn. Uiteindelijk is dat wat we allemaal willen voelen toch?

Dit moet je weten over Praktijk Rheia:

 • Gedrag is voor ons altijd logisch!

  Kinderen zijn nog niet in staat om hun behoeftes en emoties onder woorden te brengen en zij doen dit dan ook door middel van (ongewenst) gedrag. Wij hebben veel aandacht voor wat jouw kind wil vertellen met zijn of haar gedrag en helpen jou deze taal beter te begrijpen, waardoor je het gedrag van jouw kind ook logisch gaat vinden.

 • Het wordt duidelijk wat er nou echt aan de hand is.

  Verklaringen voor gedrag liggen vaak in de vroegkinderlijke ontwikkeling. Praktijk Rheia is specialist in de sterke combinatie van geboortepsychologie, de invloed daarvan op emoties en gedrag en reflexintegratie.

 • Begeleiding bij Praktijk Rheia is leuk!

  We werken met diverse aantrekkelijke en veelal non-verbale werkvormen, zodat we altijd kunnen aansluiten bij jouw kind. Een greep uit de mogelijkheden: creatieve werkvormen, beweegspelletjes en werken met paarden.

 • We werken samen met jou als ouder/opvoeder

  Jij bent zo belangrijk voor jouw kind dat we dit essentieel vinden. Bovendien zijn jullie specialist als het over jullie kind gaat, dus we maken graag gebruik van wat jij al weet. Wij vullen dat aan met onze vakkennis en zo komen we samen tot een compleet beeld.

 • We zijn ervaringsdeskundigen

  Allebei weten we uit ervaring dat opvoeden en opgroeien in een gezin met medische en/of psychische problematiek een hele uitdaging is. Wijzelf en onze kinderen hebben veel baat gehad bij het in kaart brengen van onze geboorteverhalen en het integreren van reflexen.

Rheia - Logo
BPSW - Logo

© 2024 Praktijk Rheia

KVK: 86005030

Fotocredits. De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door:

 • In een Blik fotografie, Agnetha Overbeeke bij Zorgboerderij Praktijk Intzadel en Erik van Seters.
 • Voor het maken van de foto’s zijn modellen ingezet en alle foto’s zijn met toestemming geplaatst.