Quote - Er wordt van jou gehouden
Uit: De jongen, de mol, de vos en het paard (2020)
Charly Mackesy (vertaling Arthur Japin).

Aanbod

Gedrag is de taal van het kind! Kinderen zijn nog niet in staat om hun behoeftes en emoties te uiten met taal en zij doen dit dan ook door middel van gedrag. Wanneer de boodschap van het gedrag niet begrepen wordt, escaleert het gedrag op den duur naar ongewenst gedrag. Praktijk Rheia ziet het ongewenste gedrag als een uiting van een niet-vervulde behoefte. Kinderen met ongewenst gedrag voelen zich niet gezien of gehoord. Doordat we bij Praktijk Rheia op zoek gaan naar deze niet-vervulde behoefte kunnen we jou helpen om het gedrag beter te begrijpen en jouw kind hierin te begeleiden.

Vertoont jouw kind ongewenst gedrag of merk je dat hij of zij niet lekker in zijn of haar vel zit? Heeft jouw kind niet de overtuiging dat hij of zij ertoe doet? Waarschijnlijk heeft dit te maken met de ervaringen van jouw kind in de vroege ontwikkeling. Jij kunt jouw kind samen met ons helpen om hier verandering in te brengen

In een vrijblijvend gesprek geven we graag meer uitleg

Zo werkt het:

Kennismakingsgesprek

We vinden het heel belangrijk om te laten zien wie wij zijn. Zo kunnen we beiden voelen of er een klik is. Die klik is erg belangrijk. Je moet je veilig kunnen voelen bij ons, want vaak gaat de begeleiding over hele kwetsbare onderwerpen. Daarom is een kennismaking altijd vrijblijvend.

Intake

Klopt het gevoel voor beide kanten? Dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. Daarin vragen we meer informatie over jouw kind en gezin en vragen we door op de hulpvragen die je hebt en wat jullie wensen zijn met betrekking tot de hulpverlening.

Advies

We geven jullie advies over de vervolgstap, bijvoorbeeld het uitvoeren van ontwikkelingsdiagnostiek of begeleiding op maat. Als we denken dat onze manier van werken niet voldoende aansluit bij jullie situatie, denken we met jullie mee over beter passende hulpverlening.

Bij voorkeur komt u samen met uw kind voor een kennismakingsgesprek. We vinden het bij Praktijk Rheia belangrijk dat kinderen zelf betrokken worden bij de begeleiding en dat er ook mét uw kind gepraat wordt in plaats van over uw kind. Uw kind kan deelnemen aan het gesprek op zijn eigen manier. Dit kan ook zijn door tijdens het gesprek te spelen in de ruimte. Zo kan een kind alvast een indruk krijgen van ons en de praktijk en onderzoeken of ze zich bij ons op hun gemak en gehoord voelen.

Alvast onderzoeken of er een klik is? Lees hier meer over ons of neem direct contact op.

Via onderstaande afbeeldingen kom je meer te weten over onze Ontwikkelingsdiagnostiek en Begeleiding op maat-trajecten. Lees hieronder verder wat begeleiding bij Praktijk Rheia je op kan leveren.

Ontwikkelingsdiagnostiek, onderzoek, geboorte, zwangerschap, reflexintegratie, anamnese, systeem

Ontwikkelingsdiagnostiek

Onze eigen vorm van diagnostiek waarin we onderzoek doen naar de invloed van de zwangerschap, geboorte en vroegkinderlijke ontwikkeling op hoe het nu met je kind gaat.

Begeleiding op maat

Een traject waarin we op basis van jullie hulpvraag verschillende begeleidingsvormen combineren om zo tot het best mogelijke resultaat te komen.

Begeleiding op maat, kleurenmonster, emotieregulatie, aansluiten.jpeg

Bij Praktijk Rheia kun je verwachten dat zowel jijzelf als je kind zich sterker gaan voelen op deze gebieden:

 • Groeikracht

  Door je reflexen te integreren, kun je je beter ontwikkelen. Je hoofd en je lijf leren beter samenwerken en daardoor gaan bewegen, voelen en leren ineens veel makkelijker.

 • Gedragskracht

  Je kent het verhaal van jouw geboorte (of die van je kind) en weet welke invloed dat heeft op je leven, zodat je beter snapt waarom je steeds tegen dezelfde problemen aan loopt.

 • Gevoelskracht

  Kinderen begrijpen hun emoties beter en kunnen daar beter mee omgaan, omdat ze leren wat ze kunnen doen als ze zich boos of verdrietig voelen. Als ouder weet je hoe je jouw eigen emoties kunt reguleren, zodat je je kind beter kunt helpen omgaan met zijn of haar emoties.

 • Gezinskracht

  Ouders begrijpen de taal van hun kind beter en kunnen hun kinderen daardoor beter begeleiden en inspelen op de behoeftes van het kind (en daarmee bedoelen we niet altijd ‘ja’ zeggen als ze iets willen 😉 ). Er ontstaat meer verbinding binnen het gezin. Soms krijgen ouders ook meer inzicht in hun eigen patronen en ontstaat er daardoor een verandering bij het kind.

Klik hier voor een overzicht van al onze diensten, bijbehorende tarieven en mogelijkheden tot vergoeding.

Rheia - Logo
BPSW - Logo

© 2024 Praktijk Rheia

KVK: 86005030

Fotocredits. De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door:

 • In een Blik fotografie, Agnetha Overbeeke bij Zorgboerderij Praktijk Intzadel en Erik van Seters.
 • Voor het maken van de foto’s zijn modellen ingezet en alle foto’s zijn met toestemming geplaatst.