Kinderpagina, begeleiders, kennismaking

Kinderpagina

Hoi hoi, wij zijn Floortje en Yvonne en wij helpen kinderen om zich beter te voelen.

Misschien denk je meteen: ‘Nou dat wil ik wel!’ Maar het kan ook zijn dat je denkt: ‘Dat heb ik toch niet nodig?’ In dat geval herken je misschien wel dat je bijvoorbeeld vaker boos of verdrietig bent. Mogelijk heb je ineens meer ruzie met je vrienden. Je zou ook kunnen merken dat het leren veel moeilijker is dan eerst. Sommige kinderen weten eigenlijk wel dat ze zich niet fijn voelen en anderen merken dat niet meteen bij zichzelf. Vaak merken jouw ouders of leraar dan dat je anders doet dan normaal. Jouw gedrag is veranderd en iemand maakt zich daar zorgen om.

Je ouders zijn er voor je om jou te helpen. Soms doen ze dat samen met de school waar je naartoe gaat. Maar heel soms weten ouders niet meer zo goed hoe ze hun kind kunnen helpen zich beter te voelen. En dan zijn wij er om daarbij te helpen! We zullen je een beetje uitleggen hoe dat gaat.

Wist je dat

Praktijk Rheia heeft een ruimte in het oude politiebureau van Steenbergen. Er zijn zelfs nog oude cellen. Gelukkig zijn de boeven allemaal weg!

Spannend en leuk

Als je de eerste keer bij ons komt, vind je dat vast een beetje spannend. Dat is heel logisch! Wij vinden het ook altijd even spannend om te zien wie er dan bij ons komt en te ontdekken waar we je bij mogen helpen. Op deze pagina zie je veel foto’s van wie wij zijn en hoe de ruimte eruit ziet waar wij werken. Dat helpt misschien al een beetje. En we kunnen je verklappen dat je bij ons leuke dingen mag doen.

Emotieregulatie, vertelstenen, kleurenmonster
Playmobil, spelbegeleiding, medische problematiek, ondersteuning, verwerking, medisch trauma
Kleurenmonster, emotieregulatie, spelend leren
Sensorisch materiaal, prikkelverwerking, tovervraag, ademhaling, hoberman sphere

Wat doen we dan?

We onderzoeken hoe het met je gaat en hoe wij je kunnen helpen bij de dingen die je moeilijk vindt. Je komt met je ouders eerst een keer praten. Je ouders vertellen waar zij zich zorgen over maken. Jij mag natuurlijk zelf ook vertellen wat je graag zou willen leren. We stellen je daarom vaak de TOVERVRAAG. Daarna kom je, als je dat zelf ook goed vindt natuurlijk, zonder je ouders naar ons toe. Yvonne of Floortje gaat dan in een uur samen met jou leuke dingen doen. Tekenen, knutselen, lekker bewegen, samen lezen of een spel doen. Soms mag je zelf iets kiezen en soms bedenken wij wat we gaan doen. Je mag vertellen over wat je moeilijk vindt, maar dat hoeft niet. Als je een vraag hebt, mag je die ALTIJD aan ons stellen. Vooral als je jouw vraag stom vindt of eigenlijk niet durft te stellen: wij vinden alle vragen leuk om te beantwoorden. Na afloop van de afspraak schrijven we op wat we hebben gedaan en wat je heel goed kon.

Als je een paar keer bent geweest, praten we samen over hoe het met je gaat. Als jij en je ouders vinden dat het weer goed met je gaat, kom je nog een laatste keer om afscheid te nemen. Als er nog iets is dat je mag of wilt leren, dan gaan we daar nog even mee verder. Totdat je je weer fijn voelt!

Soms geven we ook aan je ouders of school tips over hoe ze dingen anders aan kunnen pakken, zodat ze jou thuis of op school ook beter kunnen helpen.

Rheia - Logo
BPSW - Logo

© 2024 Praktijk Rheia

KVK: 86005030

Fotocredits. De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door:

  • In een Blik fotografie, Agnetha Overbeeke bij Zorgboerderij Praktijk Intzadel en Erik van Seters.
  • Voor het maken van de foto’s zijn modellen ingezet en alle foto’s zijn met toestemming geplaatst.