Paardencoaching, inzet van paarden, leren met paarden, voltige

Paardencoaching

Samen leren met en van paarden.

Praktijk Rheia biedt begeleiding door middel van paardencoaching aan. Steeds vaker worden paarden ingezet tijdens de begeleiding van zowel kinderen als ouders. Paarden reageren op hun omgeving vanuit hun eigen natuur als kudde- en vluchtdier. Zij kunnen heel goed aanvoelen of een situatie veilig is en zijn enorm ingespeeld op de kuddeleden, want dat zou wel eens je redding kunnen zijn. Paarden reageren op jou alsof je een kuddelid bent. Zij kunnen daarbij aanvoelen of je bijvoorbeeld heel veel stress hebt en of je wel duidelijk bent in je communicatie en reageren daarop.

Paarden vormen om verschillende redenen een meerwaarde bij de begeleiding. Allereerst bieden zij ontspanning waardoor kinderen op een speelse manier worden uitgedaagd om te werken aan dingen die zij moeilijk vinden. Daarnaast brengt het werken met paarden structuur aan en vormen zij een stimulans voor kinderen om vaste gedragspatronen te doorbreken en ander gedrag te laten zien. Ten slotte reageren paarden in het hier en nu op personen en deze reactie kan veel vertellen over de houding, gedachten, gevoelens en gedragingen van een kind op dat moment. Die inzichten vormen een aanknopingspunt voor de verdere begeleiding. Middels beweging en/of spel met het paard werken we aan de doelen.

Begeleiding met paarden, kennismaking, wie ben jij
Begeleiding met paarden, opwarmen, uitrekken, reflexen
Begeleiding met paarden, longeren
Begeleiding met paarden, logboek invullen.jpeg

Voor wie:

Praktijk Rheia kan met de inzet van paarden gespecialiseerde begeleiding bieden aan kinderen en jongeren die op bepaalde gebieden vastlopen of uitdagingen ervaren waar zij beter mee om willen leren gaan. De begeleiding met paarden is vooral geschikt voor kinderen met een affiniteit voor dieren. Daarnaast kan een combinatie worden gemaakt van paardencoaching en reflexintegratie door fysieke oefeningen te doen met de paarden in combinatie met oefeningen thuis. Ook ouder- en gezinsbegeleiding is mogelijk met inzet van paarden.

Meisje (11 jaar) over individuele begeleiding met paarden

Ik heb een hele fijne tijd gehad. Ik heb veel geleerd over hoe ik sterker kan zijn.

Past begeleiding met paarden ook bij jouw kind of gezin?Neem contact met ons op.

Tarieven

Het genoemde tarief is per uur en inclusief 21% BTW. Er zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

Rheia - Logo
BPSW - Logo

© 2024 Praktijk Rheia

KVK: 86005030

Fotocredits. De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door:

  • In een Blik fotografie, Agnetha Overbeeke bij Zorgboerderij Praktijk Intzadel en Erik van Seters.
  • Voor het maken van de foto’s zijn modellen ingezet en alle foto’s zijn met toestemming geplaatst.