over ons

Gezinsbegeleiding

Ouders en gezinnen vormen de context waarbinnen een kind opgroeit en de relatie met zijn of haar ouders is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Bovendien kent niemand zijn kind zo goed als jij, dus is het als hulpverlener essentieel om met jou samen te werken. Vaak is juist het vernieuwde inzicht van een ouder de sleutel tot verandering bij het kind. Vandaar dat ouderbegeleiding bij Praktijk Rheia een belangrijke pijler vormt. Ook andere kinderen of familieleden kunnen betrokken worden bij de begeleiding.

Tijdens de ouder- of gezinsbegeleiding kunnen veel onderwerpen aan bod komen. We gaan uit van jullie bezorgdheden en gaan daarover met jullie in gesprek volgens de benadering van het systeemtherapeutisch werk. Ook in de gezinsbegeleiding kunnen we veel non-verbale begeleidingsvormen inzetten. Een voorbeeld daarvan zijn tafelopstellingen, waarbij we met poppetjes jullie gezin neerzetten tijdens het gesprek. Deze manier maakt vaak goed inzichtelijk hoe de onderlinge relaties en patronen zijn. We maken ook gebruik van de Yucel methode, die met behulp van blokken inzicht geeft in de verhouding tussen draagkracht en draaglast. Ten slotte kan psycho-educatie en aandacht voor jullie rol als opvoeder onderdeel van de begeleiding vormen.

Voor wie:

Ouder- en/of gezinsbegeleiding vormt altijd een onderdeel van de trajecten van Begeleiding op maat. Wanneer je alleen behoefte hebt aan ouder- en/of gezinsbegeleiding en geen individuele begeleiding wenst voor jullie kind, maken we na afloop van de intake een persoonlijk voorstel voor een traject Begeleiding op maat. Klik hier voor meer informatie over deze werkwijze.

Photo with Quote - Help

Moeder van dochter (13 jaar) over gezinsbegeleiding

- Er is nu meer rust binnen ons gezin. -

Voor onze dochter met ADD/ASS waren wij op zoek naar paardentherapie. Via Praktijk IntZadel kwamen wij in contact met Floortje. Er bleek een klik te zijn met onze dochter. Omdat er soms wat onrust was tussen onze kinderen en daardoor ook binnen het gezin heeft Floortje ook een stuk ouderbegeleiding opgepakt. Floortje haakte in op wat er op dat moment nodig was, zodat we daarmee direct aan de slag konden. We hebben gewerkt aan het onderlinge contact, maar ook aan onze mindset. Floortje heeft ons als gezin inzicht en handvatten gegeven waardoor wij op een positievere manier met elkaar om kunnen gaan. Er is nu meer rust binnen ons gezin en onze dochter is enorm gegroeid tijdens de individuele sessies.

Rheia - Logo
BPSW - Logo

© 2024 Praktijk Rheia

KVK: 86005030

Fotocredits. De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door:

  • In een Blik fotografie, Agnetha Overbeeke bij Zorgboerderij Praktijk Intzadel en Erik van Seters.
  • Voor het maken van de foto’s zijn modellen ingezet en alle foto’s zijn met toestemming geplaatst.