Ervaringen

Erik en Ellen (ouders van meisje van 7 jaar over individuele begeleiding)

- Na voldoende sessies hebben we, tot verdriet van onze dochter, de behandeling kunnen stopzetten. -

Onze dochter is een meisje van 7 jaar dat normaliter opgewekt en vrolijk door het leven gaat. Vorig schooljaar veranderde er door onbekende omstandigheden iets in haar gemoedstoestand. Ze was angstig, verdrietig en zag op tegen de kleinste dingen. Kinderfeestjes werden ineens een probleem en het spelen bij vriendinnetjes was plots geen gezellig uitje meer, maar een moment dat voor veel spanning kon zorgen. We hebben toen als ouders besloten een kindercoach op te zoeken.

Al vanaf het eerste moment dat wij Yvonne ontmoetten wisten we dat zij onze dochter zou gaan helpen met haar angsten. Yvonne is erg rustig, begripvol en lief. Ze luistert echt en heeft een breed scala aan werkvormen om kinderen zoals onze dochter een helpende hand te kunnen bieden. Ook wij als ouders werden door Yvonne met veel respect behandeld. We werden serieus genomen en er was veel begrip. Hierdoor voelden wij ons gesterkt en konden we onze dochter thuis goed begeleiden.

Na voldoende sessies hebben we, tot verdriet van onze dochter, de behandeling kunnen stopzetten omdat onze dochter de nodige handvatten heeft meegekregen om zelf haar angsten te kunnen relativeren. We kunnen Yvonne voor elk kind dat wat hulp nodig heeft aanraden en weten zeker dat ook ouders met een goed gevoel geholpen zullen worden.

Susan (moeder van zoon van 6 jaar over ouderbegeleiding)

- Yvonne is zeker aan te raden! -

Yvonne is professioneel en neemt de tijd zodat je als ouder je verhaal kunt doen. Dankzij haar goede tips lukt het om rust te creëren tijdens het slaapritueel van onze zoon: hij wordt uitgerust wakker en het doel is bereikt. Yvonne is zeker aan te raden!

Kelly (over geboorteverhaal)

- Ik wist niet goed wat ik hiervan moest verwachten, maar wat was het leuk en vooral herkenbaar! -

Met behulp van Yvonne is mijn geboorteverhaal in kaart gebracht. Ik wist niet goed wat ik hiervan moest verwachten, maar wat was het leuk en vooral herkenbaar! Ik was me er nooit zo van bewust wat een impact het verloop van een zwangerschap en geboorte kan hebben op een persoon, het was dus heel leerzaam om hiernaar te kijken. Ik heb ook veel gelachen omdat een hoop karaktereigenschappen zo herkenbaar waren en erg goed bij mij pasten! Yvonne begeleidde mij goed door de opdrachten heen en ik vond het heel leuk om op deze manier met haar aan de slag te gaan.

Sandra Wolvekamp, eigenaresse van Zorgboerderij Praktijk IntZadel

- Ik beveel Floortje en Praktijk Rheia van harte aan. -

Floortje is in 2015 ons team komen versterken. Alweer 7 jaar, betrokken, oplossingsgericht en actief bezig in de dagbesteding en individuele begeleiding. Ik ken Floortje als een integer persoon. Blijft onder druk vasthouden aan haar eigen waarden en normen en is daarmee een voorbeeld voor ons team en deelnemers. Ze heeft veel kennis van de psychologie van de mens. Ze heeft ons vaak genoeg geholpen om eens anders naar een bepaalde problematiek te kijken, waardoor we als team weer verder konden met de begeleiding van onze deelnemers. Floortje is leergierig, deed in die 7 jaar nog een paar opleidingen om zo de deelnemers nog beter te kunnen helpen en zo groeide ook haar wens tot een eigen praktijk. Ik ben heel blij dat ze in ons team blijft, dat we samen nog lang mogen genieten en samen werken met mens en dier. Ik beveel haar en Praktijk Rheia van harte aan.

Moeder van dochter (13 jaar) over gezinsbegeleiding

- Er is nu meer rust binnen ons gezin. -

Voor onze dochter met ADD/ASS waren wij op zoek naar paardentherapie. Via Praktijk Intzadel kwamen wij in contact met Floortje. Er bleek een klik te zijn met onze dochter. Omdat er soms wat onrust was tussen onze kinderen en daardoor ook binnen het gezin heeft Floortje ook een stuk ouderbegeleiding opgepakt. Floortje haakte in op wat er op dat moment nodig was, zodat we daarmee direct aan de slag konden. We hebben gewerkt aan het onderlinge contact, maar ook aan onze mindset. Floortje heeft ons als gezin inzicht en handvatten gegeven waardoor wij op een positievere manier met elkaar om kunnen gaan. Er is nu meer rust binnen ons gezin en onze dochter is enorm gegroeid tijdens de individuele sessies.

Mara (over geboorteverhaal)

- Als je met jezelf in de knoop zit of tegen dingen aanloopt, kan het zeker helpen om er op deze manier naar te kijken! -

Ik wist niet goed of ik geloof in geboortepatronen, maar ik vond het heel leuk om te leren waar een aantal van mijn eigenschappen vandaan komen. Het was interessant en dat had ik vooraf niet verwacht. Als je met jezelf in de knoop zit of tegen dingen aanloopt, kan het zeker helpen om er op deze manier naar te kijken!

Moeder van zoon (11 jaar) over ouderbegeleiding

- Ik kwam steeds weer tot nieuwe inzichten over mijn eigen handelen. -

Sinds bijna 2 jaar begeleidt Floortje mijn jongste zoon en mij. Door de gesprekken met haar over de strubbelingen waar ik tegenaan liep, kwam ik steeds weer tot nieuwe inzichten over mijn eigen handelen. Ik ben erg geholpen hierdoor. Floortje kan zich goed inleven, geeft nieuwe inzichten in alles. Ik vind haar eerlijk en ze geeft je de tijd om te veranderen. Ik ben zeer tevreden over haar begeleiding.

Moeder van zoon (7 jaar)

- De informatie was herkenbaar, maar gaf ook weer nieuwe inzichten. -

Wij waren positief verrast door de analyse van de huistekening van onze zoon (7 jaar). De informatie die Yvonne eruit kon halen was herkenbaar, maar gaf ook weer nieuwe inzichten in zijn belevingswereld. Verrassend op hoeveel manieren je kunt kijken naar zo’n simpele tekening en dat daar dan informatie uitkomt die echt slaat op jouw kind.

De manier waarop Yvonne haar interpretaties beschrijft is heel respectvol en eerlijk. Ze geeft duidelijk weer wat ze observeert en wat dit zou kunnen betekenen, zonder aannames te doen. Al met al vinden wij het een heel leuk inkijkje in de diepere laag achter deze tekening.

Rheia - Logo
BPSW - Logo

© 2024 Praktijk Rheia

KVK: 86005030

Fotocredits. De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door:

  • In een Blik fotografie, Agnetha Overbeeke bij Zorgboerderij Praktijk Intzadel en Erik van Seters.
  • Voor het maken van de foto’s zijn modellen ingezet en alle foto’s zijn met toestemming geplaatst.