Tarieven en vergoedingen

Meer informatie over zowel ontwikkelingsdiagnostiek als begeleiding op maat kan worden gevonden op de desbetreffende pagina’s. Hier worden slechts de tarieven en eventuele mogelijkheden voor vergoeding benoemd. Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Wanneer jullie bij ons komen via het Centrum voor Jeugd en Gezin worden de kosten vergoed door de gemeente (kijk voor meer informatie onder ‘Vergoeding’ hieronder).

Tarieven

Tarieven diagnostiek

* Meestal wordt dit gefinancierd vanuit een arrangement van de gemeente.

Tarieven losse methodieken

Tarieven voorlichting

Reiskostenvergoeding

Hoewel begeleiding in principe plaatsvindt in onze praktijk, kan het voorkomen dat begeleiding op locatie vanwege de omstandigheden nodig is. In dat geval zullen er, indien nodig, afspraken met u worden gemaakt met betrekking tot een reiskostenvergoeding.

Afzeggen of verzetten van een afspraak

Afzeggen of verzetten van een afspraak kan telefonisch of via e-mail tot uiterlijk 24 uur voor de afspraak. Indien een gemaakte afspraak binnen 24 uur voor aanvang wordt afgezegd, is Praktijk Rheia gerechtigd de helft van het verschuldigde bedrag te factureren. Wanneer men afwezig is zonder afzegging is Praktijk Rheia gerechtigd het volledige tarief te factureren.

Deze kosten worden niet vergoed door de gemeente/het CJG en zullen direct aan de betreffende persoon worden gedeclareerd.

Vergoeding

Er kan zonder verwijzing of indicatie gebruik gemaakt worden van de begeleiding van Praktijk Rheia. Wanneer je een kind zonder verwijzing aanmeldt, worden de kosten niet vergoed door de zorgverzekeraar of de gemeente (zie hieronder). De prijzen zijn hierop aangepast. We realiseren ons dat de kosten hoog kunnen zijn voor een gezin. Mocht dit een drempel voor jullie zijn, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. In sommige gevallen is er subsidie beschikbaar. We denken graag met jullie mee.

Het is soms mogelijk om vanuit een Persoons Gebonden Budget (PGB) begeleiding van Praktijk Rheia in te schakelen. Hiermee kan je zelf zorg, hulp en begeleiding inkopen. Deze vorm van vergoeding wordt niet veel meer gebruikt. De aanvraag voor een PGB voor een kind of jongere verloopt via de gemeente.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding uit de Jeugdwet, kun je jouw kind via de gemeente (ook bekend als het Centrum Jeugd en Gezin) bij Praktijk Rheia aanmelden. Je meldt jouw kind dan aan bij jouw gemeente en legt jullie hulpvraag voor aan de jeugdprofessionals van het CJG. Daarbij kun je aangeven dat je graag begeleiding wilt ontvangen van Praktijk Rheia en waarom. Wanneer door het Centrum Jeugd en Gezin een indicatie wordt afgegeven, kan Praktijk Rheia (in onderaannemerschap) het traject uitvoeren. Het opstellen van de doelen gebeurt dan in samenspraak met de jeugdprofessional. Neem contact met ons op om te overleggen of jullie hulpvraag hier mogelijk voor in aanmerking komt. We kunnen eventueel ook jouw aanvraag begeleiden.

Praktijk Rheia kan zorg aanbieden in de Regio West-Brabant-West, Breda en de Oosterschelde-regio. (Hieronder vallen de volgende gemeenten: Roosendaal, Moerdijk, Rucphen, Etten-Leur, Breda, Steenbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Halderberge, Zundert, Borssele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland en Tholen).

Praktijk Rheia werkt samen met De Kruisvereniging in West-Brabant. Voor leden van deze vereniging is in het servicepakket een kortingsaanbod voor verschillende van onze diensten opgenomen. Klik hier voor meer informatie over De Kruisvereniging.

Ontvangen jullie al hulp of begeleiding via een andere praktijk en heb je ook interesse in ons aanbod? Onze manier van werken kan vaak goed gecombineerd worden met andere vormen van begeleiding. We werken dan ook graag samen met de andere hulpverlener. In sommige gevallen is een regeling mogelijk waarbij de financiering via de andere organisatie verloopt.

Rheia - Logo
BPSW - Logo

© 2024 Praktijk Rheia

KVK: 86005030

Fotocredits. De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door:

  • In een Blik fotografie, Agnetha Overbeeke bij Zorgboerderij Praktijk Intzadel en Erik van Seters.
  • Voor het maken van de foto’s zijn modellen ingezet en alle foto’s zijn met toestemming geplaatst.